Paasnestje met Panomix Vienna
Paasnestje met Panomix Vienna
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
700 g | 7 % | gist | |
4.400 g | 44 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
4.950 g | Perla Amandelpan | ||
20 g | Kaneel Orenta | ||
1.925 g | walnoten |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
55 deegstukken afwegen van 150 gram en 55 deegstukken van 120 gram.
Bolrijs 20 minuten.
De deegstukken van 150 gram uitrollen en in een hoge ronde pie-plate van 17 cm leggen.
Hierin 90 gram Perla Amandelpan spuiten, bestrooien met 35 gram gehakte walnoten.
De deegstukken van 120 gram uitrollen tot een pil dikte 1 cm en in ca. 14 stukjes hakken.
Deze decoreren met Decor Maisgries en over de vulling verdelen.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 55 paasnestjes.
In plaats van de vulling kan men ook de volgende vulling gebruiken:
3575 gram Perla Amandelpan
880 gram basterdsuiker
350 gram Citroenrasp
40 gram Kaneel Orenta