Paasbroeder
Paasbroeder
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
600 g | 6 % | gist | |
4.500 g | 45 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
2.000 g | 20 % | chocolade druppels |
Vulling 2
2.750 g | Maestro Amandelspijs Ei | ||
2.750 g | Advocaat 14% | ||
450 g | Rap |
Afwerking
1.140 g | Fruitful Apricot Jam (20 g per stuk) |
Decoratie
285 g | chocolade druppels (5 g per stuk) | ||
855 g | Dip Advocaat Smaak (15 g per stuk) |
Werkwijze
Vulling 2 aanmakenMeng de Advocaat 14 % en Rap tot een homogene massa en deze doormengen met de Maestro Amandelspijs.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de chocolade druppels doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 150 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Bollen uitrollen tot een diameter van 16 cm.
Op de onderplak tot 1 cm van de rand ca. 100 gram vulling spuiten.
Bovenplak erop leggen en de randen goed aandrukken.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs ca. 45 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.
Na voldoende afkoelen afmoezen met ingekookte Fruitful Apricot Jam.
Overstrooien met chocolade druppels.
Decoreren met streepjes Dip Advocaat Smaak.
Uitkomst 57 stuks