Paas Zwaantjes
Paas Zwaantjes
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
800 g | 8 % | gist | |
4.600 g | 46 % | water | |
150 g | 1.5 % | Zedomals Crème |
* Panomix Vienna bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Aanpunten en hiervan een zwaantje modeleren.
Voor het oog een krent in drukken.
Strijken met ei.
Na voldoende rijs 2 x inknippen en met een scherp mes een vleugel in snijden.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 246 zwaantjes.