Oranjeschnitt
Oranjeschnitt
Fonceerdeeg
1.500 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
400 g | Fruitful Apricot Jam |
Recept
550 g | Moscaplus | |
200 g | Amandelprogres | |
25 g | Citroenrasp | |
500 g | ei | |
50 g | water |
Vulling
800 g | Zeesan Blood Orange | |
1.000 g | water | |
4.000 g | slagroom |
Werkwijze
Twee platen van 60 x 40 fonceren met hardewenerdeeg, dikte van 1,75 mm.Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Beslag maken van alle grondstoffen, op bakkerijtemperatuur 10 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, en 1 - 2 minuten in de tweede versnelling.
Soortelijk gewicht 320 - 350 gram/liter.
Op de Fruitful Apricot Jam het beslag gieten en gladstrijken.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten.
Meng Zeesan Blood Orange met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Deze bavaroise-massa kan direct over de afgekoelde bodem gestreken worden.
Na 1 uur koelen pas invriezen.
De gebakstukken in de gewenste maat (7.5 x 19 cm) snijden.
Decoren met vier halve sinasappelschijven het geheel glaceren met Palleta Neutraal.
Afwerken met bolletjes slagroom; deze diagonaal opspuiten en daarop een chocolade decor.
Uitkomst 28 schnitten