Recepten Recepten

Oranje Soezenpouce

-

2 st   korstplakken 48 x 24 cm
100 g   Scaldis Wit

Recept

300 g   Jello Totaal
450 g   water (50°C)

Vulling

1.250 g   gezoete slagroom

Afwerking

250 g   Glet. Fondant Orange

Decoratie

40 g   Arabesque Noir 58
Oranje Soezenpouce

Werkwijze

De korstplakken plakken inspuiten met Scaldis Wit om het zacht worden tegen te gaan.

Jello Totaal met water van 50°C mengen.
In de 2e versnelling 8 tot 10 minuten draaien met de vlindergard.
Spuit hiervan kleine soesjes.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.
De eerste 6 minuten met de schuif dicht, als de soes van de plaat los komt dan 14 minuten met de schuif open gaar bakken.

De soesjes na het afkoelen vullen met slagroom.

De korstplak instrijken met slagroom en daar de soesjes indrukken.
De bovenkant van de soesjes glad afstrijken met slagroom en afdekken met een korstplak.

De plak afglaceren met Gletscher Fondant Orange en de kleine soesjes doorhalen voor decoratie.
De plakken afwerken met chocolade streepjes.
Tompoucen snijden van 5 x 11 cm.

Afwerken met een toefje slagroom en daarop het doorgehaalde soesje.

Uitkomst 18 stuks