Oranje Perzikschnitt
Oranje Perzikschnitt
Fonceerdeeg
800 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
200 g | Fruitful Raspberry Jam |
Recept
1.000 g | Vero Plaatcake | |
200 g | suiker | |
60 g | Cacao | |
550 g | water | |
350 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
600 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
1.200 g | water | |
1.200 g | slagroom | |
600 g | Fruitful Peach HI |
Trempeer
300 g | Trempeerlikeur |
Afwerking
400 g | ColdJel Neutraal * |
* Grof mengen met een oranje kleurstof voor een marmer effect.
Decoratie
280 g | slagroom | |
28 st | perzikschijven (2 st per stuk) | |
14 st | chocolade waaier groot (1 st per stuk) |
Werkwijze
Twee platen van 60 x 20 cm bekleden met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 2,5 mm dik.Bestrijken met Fruitful Raspberry Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
Het beslag over de Fruitful Raspberry Jam verdelen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30 minuten.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa (2 minuten laten wellen).
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Als laatste de Fruitful Peach HI doorspatelen.
Trempeer de bodem, de platen afvullen met de bavaroise en glad afstrijken.
NB. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Na het koelen en- of vriezen, lossen en de bovenzijde afgeleren.
Per plaat in stukken snijden van 8 x 18 cm.
Decoreren met een rozet slagroom, 2 perzikschijfjes en een chocolade waaier.
Uitkomst 14 stuks