Oranje Grissini's
Oranje Grissini's
Recept
7.500 g | 75 % | tarwebloem | } 100% |
2.500 g | 25 % | Panoplus Nacho | } |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
400 g | 4 % | gist | |
4.400 g | 44 % | water | |
300 g | 3 % | Gamma Extra | |
500 g | 5 % | ei |
Doortoeren
3.500 g | korstboter/margarine | ||
1.600 g | geraspte kaas | ||
27 g | peper |
Decoratie
800 g | Decor Tarwegries * |
* Oranje gekleurd
Werkwijze
Deeg glad draaien, maar niet taai.Deegtemperatuur 20°C.
Korstboter invouwen.
Drie halve Hollandse toeren geven.
Bij de laatste toer de geraspte kaas met de peper op 2/3 van de deegplak strooien en in drieën vouwen.
Tussen de toeren 10 minuten rust geven (koelen).
Het deeg uitrollen op een dikte van 8 mm.
Beide kanten decoreren met gekleurde Decor Tarwegries.
Banen snijden van 1 cm breed en 30 cm lang (ca. 55 gram).
Spiraliseren en in stokbroodplaten leggen om kromtrekken tegen te gaan.
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 380 stuks