Oranje gebakjes
Oranje gebakjes
Recept
1.200 g | Rolbeslag met Moscalux |
Vulling
200 g | Zeesan Neutraal | |
250 g | water | |
60 g | Gel Triple Sec 50% | |
150 g | mandarijntjes | |
1.000 g | slagroom |
Trempeer
150 g | Trempeerlikeur met Gel |
Afwerking
600 g | Maro 1:3 Rol Oranje | |
650 g | Dip Sinas | |
500 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder |
Werkwijze
Deze receptuur is voor één plaat 60 x 40 cm.3 rolbeslagplakken met Moscalux bestaande uit:
2 blanke plakken
1 oranje plak.
Men de Zeesan Neutraal, water en Gel Triple Sec tot een gladde massa.
Voeg de mandarijntjes toe en klop deze stuk.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt in twee gedeeltes erdoor.
De bavaroise op het beslag aanbrengen en afdekken met een oranje plak, licht tremperen.
Het restand aanbrengen en afdekken met de laatste plak.
Het geheel koelen.
De bovenzijde tremperen en dun maskeren met cremé au beurre en afwerken met oranje marsepein, uitroldikte 2 mm.
Snijden 7 banen uit de lengte en 8 mergpijpjes uit één baan.
De kopse kanten door de Dip Sinas halen en decoreren met een schildje.
Uitkomst 56 Oranje mergpijpjes.