Oranje Bosschebollen
Oranje Bosschebollen
Recept
400 g | Jello Totaal | |
600 g | water |
Decoratie
500 g | Dip Sinas | |
200 g | Gletscher Fondant | |
35 g | water |
Vulling
200 g | Zeesan Blood Orange | |
250 g | water | |
1.000 g | slagroom |
Werkwijze
Jello Totaal en water in de 2e versnelling 8 tot 10 minuten draaien met de vlindergard.Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 - 30 minuten.
De eerste 6 minuten met de schuif dicht, als de soes van de plaat los komt dan 20 minuten met de schuif open gaar bakken.
Uitkomst 24 soezen.
Dip Sinas smelten op 30°C.
Gletscher Fondant verwarmen op 40°C.
Dit mengen en kokend water toevoegen.
De massa goed mengen met een garde, is nu klaar voor gebruik.
De Bossche bollen doorhalen en op een rekje uitlaten druipen.
Na droging vullen met Bloedsinasappelbavaroise.
Meng de Zeesan Blood Orange en water tot een glade massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeslagen in twee keer erdoor.
De oranje coating is prima via de magnetron weer op te warmen, mocht het te dik zijn,
dan is het eenvoudig met water op doorhaal dikte te maken.