Opera
Opera
Recept deel 1
750 g | Bianca | |
875 g | water |
Recept deel 2
2.000 g | Amandelprogres | |
300 g | patent tarwebloem | |
60 g | oploskoffie |
Ganache
360 g | slagroom | |
60 g | koffiebonen | |
60 g | blanke stroop | |
3 g | tonkabonen | |
610 g | Arabesque Lait 34 | |
72 g | boter |
Vulling
1.650 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder * |
* Kleur naar behoefte met Araba Mocca.
Decoratie
320 g | choco decor |
Werkwijze
Bianca en water opkloppen tot een standig schuim.De overige ingrediënten mengen en door het schuim spatelen.
Schuim direct verwerken tot 3 plakken van 60 x 40 cm met een dikte van ca. 1 cm.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 25 minuten.
Verwarm de room tot een temperatuur van ca. 70°C.
Laat de tonkabonen 60 minuten trekken en zeef ze vervolgens uit.
Voeg de blanke stroop toe en maak een ganache van de resterende ingrediënten.
Maak een stapelaar van de biscuitplakken met de ganache en crème au beurre.
Snijd in stukken van 15 x 5 cm en decoreer met het chocoladedecor.
Uitkomst 32 stuks