Recepten Recepten

Oogstbroodje

Recept

5.000 g 50 % Panomix Roggopan * } 100%
5.000 g 50 % tarwebloem }
250 g 2.5 % gist
5.400 g 54 % water

* Panomix Roggopan bevat zout!

Decoratie

100 g   roggebloem
Oogstbroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 430 gram.
Bolrijs 35 minuten.
Opbollen.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten en iets indrukken.
Narijs 50 minuten.
Bestrooien met Roggebloem, rondom en kruislings insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 35 stuks.