Oogstbrood met Zonnerond 50 MZ
Oogstbrood met Zonnerond 50 MZ
Recept
5.000 g | 50 % | Zonnerond 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
300 g | 3 % | gist | |
5.000 g | 50 % | water |
* Zonnerond 50 MZ bevat zout!
Decoratie
210 g | 2.1 % | Decor Maisgries | |
70 g | 0.7 % | lijnzaad |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en decoreren.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Na enige rijs rondom insnijden en iets indrukken.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 34 oogstbroden.