Oliebollen met Parade Oliebol Vanille (verdeeld)
Oliebollen met Parade Oliebol Vanille (verdeeld)
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Vanille * | |
700 g | 7 % | gist | |
500 g | 5 % | ei | |
5.500 g | 55 % | water |
* Pan. Oliebol bevat zout!
Vulling
6.000 g | 60 % | zuidvruchten |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg vormen, 10% water achterhouden.Daarna het resterende water inwassen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs 45 minuten.
Buiten de kast 15 minuten laten aandrogen.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 7 minuten.
Uitkomst 324 oliebollen van 70 gram.