Oliebollen met Parade Oliebol Krokant (geschept)
Oliebollen met Parade Oliebol Krokant (geschept)
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Krokant | |
700 g | 7 % | gist | |
8.200 g | 82 % | water | |
500 g | 5 % | ei |
Vulling
4.000 g | rozijnen | ||
1.000 g | krenten | ||
1.000 g | appelstukjes * | ||
100 g | Appelpoeder |
* Binden met de Appelpoeder
Werkwijze
Berekenen van de watertemperatuur:2x gewenste beslagtemperatuur - temperatuur mix = watertemperatuur (mits de vulling op de temperatuur is).
Al het water in 1 keer doseren (eerst gist oplossen in het water met ei dan de mix).
Beslag draaien in planeetmenger met een vlindergarde.
Van alle grondstoffen een licht taai beslag maken.
Gewenste beslagtemperatuur is 27°C.
Direct de vulling doordraaien.
Narijs 35 minuten, licht doorslaan en daarna starten met scheppen.
Olietemperatuur 175-180°C.
Baktijd 8 minuten (baktijd 1 minuut per 10 gram).
Uitkomst 318 oliebollen van 80 gram
Voor oliebollen zonder vulling:
4% gist en 78% water gebruiken en na 25 minuten starten met scheppen.