Oliebollen met Parade Oliebol en Amore Fruit (doseermachine)
Oliebollen met Parade Oliebol en Amore Fruit (doseermachine)
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Vanille * | |
8.700 g | 87 % | water | |
700 g | 7 % | gist | |
500 g | 5 % | ei | |
200 g | 2 % | Amore Fruit |
* Pan. Oliebol bevat zout!
Vulling
5.000 g | 50 % | zuidvruchten |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een beslag maken.In de planeetmenger 3½ minuut draaien met de vlindergard in de 2e versnelling
en 3½ minuut in de 3e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 35 minuten laten rijzen.
Daarna starten met bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 313 bollen van 80 gram.
Voor oliebollen zonder vulling:
4% gist en 84% water gebruiken en na 25 minuten starten met bakken.