Recepten Recepten

Oliebollen met Parade Oliebol Citrus (geschept)

Recept

10.000 g 100 % Parade Oliebol Citrus *
9.200 g 92 % water

* Pan. Oliebol DM bevat gist en zout!

Vulling

4.000 g   rozijnen
1.000 g   krenten
1.000 g   appelstukjes *
100 g   Appelpoeder

* Binden met de Appelpoeder

Oliebollen met Parade Oliebol Citrus (geschept)

Werkwijze

Berekenen van de watertemperatuur:
2x gewenste beslagtemperatuur - temperatuur mix = watertemperatuur (mits de vulling op de temperatuur is).

Al het water in 1 keer doseren (eerst het water dan de mix).
Beslag draaien in planeetmenger met een vlindergarde.
Van alle grondstoffen een licht taai beslag maken.
Gewenste beslagtemperatuur is 27°C.
Direct de vulling doordraaien.
Narijs 35 minuten, licht doorslaan en daarna starten met scheppen.

Olietemperatuur 175-180°C.
Baktijd 8 minuten (baktijd 1 minuut per 10 gram).

Uitkomst 316 oliebollen van 80 gram

Voor oliebollen zonder vulling:
89% water gebruiken en na 15 minuten starten met scheppen.