Oliebollen met Parade Oliebol Citrus (geschept)
Oliebollen met Parade Oliebol Citrus (geschept)
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Citrus * | |
9.200 g | 92 % | water |
* Pan. Oliebol DM bevat gist en zout!
Vulling
4.000 g | rozijnen | ||
1.000 g | krenten | ||
1.000 g | appelstukjes * | ||
100 g | Appelpoeder |
* Binden met de Appelpoeder
Werkwijze
Berekenen van de watertemperatuur:2x gewenste beslagtemperatuur - temperatuur mix = watertemperatuur (mits de vulling op de temperatuur is).
Al het water in 1 keer doseren (eerst het water dan de mix).
Beslag draaien in planeetmenger met een vlindergarde.
Van alle grondstoffen een licht taai beslag maken.
Gewenste beslagtemperatuur is 27°C.
Direct de vulling doordraaien.
Narijs 35 minuten, licht doorslaan en daarna starten met scheppen.
Olietemperatuur 175-180°C.
Baktijd 8 minuten (baktijd 1 minuut per 10 gram).
Uitkomst 316 oliebollen van 80 gram
Voor oliebollen zonder vulling:
89% water gebruiken en na 15 minuten starten met scheppen.