Nutshape
Nutshape
Recept
7.500 g | 75 % | Shapemix 75 MZ * | } 100% |
1.500 g | 15 % | volkorenroggemeel | } |
1.000 g | 10 % | volkorentarwemeel | } |
200 g | 2 % | gist | |
11.000 g | 110 % | water | |
100 g | 1 % | Amore Melange |
* Shapemix 75 MZ bevat zout!
Vulling
3.000 g | 30 % | walnoten |
Decoratie
1.000 g | Zonnebloempitten (25 g per stuk) |
Werkwijze
Walnoten 20 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de walnoten.Van alle grondstoffen en 80% water een goed afgekneed deeg vormen.
Daarna met het resterende water het deeg afslappen.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 33°C.
Voorrijs 15 minuten.
Afwegen 600 gram en nat opmaken.
Direct decoreren met Zonnebloempitten.
Narijs 50 minuten, na 45 minuten met een natte steker in de lengterichting insteken.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C > 200°C.
Baktijd ca. 75 minuten, laatste 10 minuten de schuif open.
Uitkomst 40 stuks