Recepten Recepten

Nougat De Montelimar

Recept

2.000 g   suiker
750 g   blanke stroop
500 g   water
750 g   honing
350 g   Bianca
300 g   water *
90 g   cacaoboter

* 90°C

Vulling

400 g   hazelnoten
400 g   pistachenoten
400 g   walnootstukjes
Nougat De Montelimar

Werkwijze

Kook de suiker, blanke stroop, honing en water tot 106°R of 133°C .

Klop de Bianca met water tot een stevig schuim en voeg de kokende massa langzaam toe.
Klop het geheel droog en taai tot 50°C.
Meng vervolgens gesmolten cacaoboter erdoor en spatel de gebruneerde en gebroken noten erdoor.

Uitstrijken op een plaat van 60 x 40 cm bekleed met ouwel.
Koelen en na 24 uur in gewenst formaat snijden met een in olie gedoopt mes.

E.v.t. doorhalen met Arabesque Melk.

Uitkomst 1 plaat