Nougat De Montelimar
Nougat De Montelimar
Recept
2.000 g | suiker | |
750 g | blanke stroop | |
500 g | water | |
750 g | honing | |
350 g | Bianca | |
300 g | water * | |
90 g | cacaoboter |
* 90°C
Vulling
400 g | hazelnoten | |
400 g | pistachenoten | |
400 g | walnootstukjes |
Werkwijze
Kook de suiker, blanke stroop, honing en water tot 106°R of 133°C .Klop de Bianca met water tot een stevig schuim en voeg de kokende massa langzaam toe.
Klop het geheel droog en taai tot 50°C.
Meng vervolgens gesmolten cacaoboter erdoor en spatel de gebruneerde en gebroken noten erdoor.
Uitstrijken op een plaat van 60 x 40 cm bekleed met ouwel.
Koelen en na 24 uur in gewenst formaat snijden met een in olie gedoopt mes.
E.v.t. doorhalen met Arabesque Melk.
Uitkomst 1 plaat