Recepten Recepten

Noten suikerbrood met Parade Oliebol krokant

Recept

10.000 g 100 % Parade Oliebol Krokant
800 g 8 % gist
5.200 g 52 % water
200 g 2 % Gamma Extra
500 g 5 % Luctor

Vulling

2.000 g 20 % suikernibs C30/P3
1.500 g 15 % gebruneerde hazelnootstukjes KC
1.500 g 15 % gebruneerde cashewnoten
1.500 g 15 % gebruneerde amandelen
50 g 0.5 % Kaneel Orenta

Afwerking

510 g   honing (10 g per stuk)
Noten suikerbrood met Parade Oliebol krokant

Werkwijze

De gebruneerde noten 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de noten.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Direct de vulling doorwerken.
De kaneel als laatste toevoegen zodat er strepen ontstaan.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Vormen en halve blikken leggen.
Narijs 70 minuten.
Voor het bakken decoreren met roggebloem en over de lengte insnijden.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 25 minuten.

Direct na het bakken de scheuring instrijken met honing.

Uitkomst 51 stuks