Recepten Recepten

Naked Cake Karamel Choco

Recept

950 g   Kapsel met Maestro Moscovisch

Vulling

300 g   Zeesan Cappuccino
375 g   water
1.500 g   slagroom

Vulling 1

150 g   Sweet Glacé Choc Zacht
112 g   Wigo Comp.Hazelnoot

Vulling 2

50 g   Gletscher Fondant
30 g   suiker
44 g   slagroom
15 g   Arabesque Blanc 29
1 g   bakkerszout

Decoratie

180 g   American Brownie
46 g   water
16 g   boter
27 g   amandelen
12 g   hazelnoot (gebroken)
10 g   walnoten

Afwerking

120 g   choco decor
120 g   Hazelnoot Krokant
192 g   pecannoten
24 g   Cacao
Naked Cake Karamel Choco

Werkwijze

Draai het kapsel volgens receptuur en spuit plakjes van ongeveer 35 gram op een bakplaat met bakpapier.

Oventemperatuur:
Inschietoven ca. 190°C.
Rotatieoven ca. 170°C.
Ongeveer 10 minuten.

Bavaroise:
Meng de Zeesan Cappuccino met het water, klop de slagroom voor 75% op en meng dit met het Zeesan Cappuccino mengsel. Verdeel 80 gram mousse per plakje.

Verwarm vervolgens de Sweet Glacé Choc Zacht en voeg de hazelnoot compound toe.
Spuit 30 gram van deze massa in een spiraal over de Zeesan Cappuccino mousse.

Verdeel Hazelnoot Krokant (5 gram) en pecannoten (8 gram) over de mousse en herhaal alle bovengenoemde stappen 2x.

Karamel:
Breng de Gletscher Fondant aan de kook.
Voeg de suiker toe en verhit het geheel totdat het goudbruin kleurt (met regelmaat roeren).

Kook de slagroom en voeg dit in gedeeltes toe aan de gebrande suikermassa.

Als alle slagroom is vermengd en de massa niet meer borrelt kan de Arabesque Blanc 29 en zout worden
doorgemengd.
Schenk de karamel in een schone emmer en laat goed afkoelen, bij voorkeur bewaren in de koelkast.

Brownie decoratie:
Meng alle grondstoffen gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlindergarde. Voeg in de laatste minuut de gebruineerde noten toe.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 45 minuten.

Afwerking:
Decoreren met de Karamel, chocolade schotsen, stukjes brownie, Hazelnoot Krokant, pecannoten,
cacaopoeder en eventueel wat goudspray.

UItkomst 8 stuks