MonChoutaartje
MonChoutaartje
Rolbeslag
180 g | Rolbeslag met Moscalux * |
* 20 plakken van 8 cm doorsnede en 1 cm dik
Kruimelmassa
1.000 g | Kruimeldeeg met Kanomix en Minuta VV |
Recept
400 g | Scaldis Wit | |
250 g | MonChou | |
450 g | water | |
350 g | Zeesan Neutraal | |
2.500 g | slagroom |
Trempeer
240 g | Trempeerlikeur met Gel |
Vulling
400 g | Fruitful Cherry |
Afwerking
50 g | ColdJel Neutraal | |
40 g | Mont Blanc |
Decoratie
40 st | kersen |
Werkwijze
Voor de bodem 50 gram kruimeldeeg bakken in een ring van 12 cm doorsnede.Na het afkoelen bestrijken of bespuiten met Scaldis Wit.
Meng de MonChou met 200 gram heet water tot een gladde massa, voeg de Zeesan Neutraal en de rest van het water toe en meng dit geheel tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Vul de ringen met het gebakken kruimeldeeg tot de helft af met de MonChou bavaroise.
Hierop een plakje Rolbeslag leggen en tremperen met Trempeerlikeur Gel Kirsch.
Vervolgens een laag Fruitful Cherry aanbrengen en tot de rand afvullen met MonChou bavaroise.
Hierop direct bolletjes MonChou bavaroise als decoratie spuiten.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Als afwerking een goud lintje om de rand zetten.
De bovenzijde bestrooien met Mont Blanc cacao.
(Mont Blanc waardoor iets cacao is gemengd).
Twee kersen doorhalen met ColdJel Neutraal en zet deze op het taartje.
Uitkomst 20 stuks
* Voor een vollere MonChou smaak kan de hoeveelheid MonChou verhoogt worden, deze hoeveelheid wel compenseren op de slagroom.