Moederdagbroodje
Moederdagbroodje
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
400 g | 4 % | gist | |
4.300 g | 43 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
9.000 g | Bakkerskoekmix | ||
3.450 g | Mekufa | ||
4.350 g | water |
Vulling 2
1.200 g | cranberries | ||
900 g | suikernibs P4 |
Decoratie
1.470 g | suikernibs P4 (15 g per stuk) | ||
196 g | Mont Blanc (2 g per stuk) |
Werkwijze
Vulling 1 aandraaien, 5 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.Vulling 2 doordraaien.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
1960 gram deeg achterhouden voor de hartjes en opmaken als voor brood.
Overige deeg direct afwegen 130 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
De deegplak in een pie-plate leggen (doorsnede 15 cm).
190 gram vulling opspuiten.
Het achtergehouden deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Hartjes uitsteken (ca. 20 gram) en in het midden op de vulling leggen.
Het hartje strijken met Ovex Liquide en decoreren met suikernibs P4.
Narijs 30 minuten.
Oventemperatuur 215°C.
Baktijd 20 minuten.
Na het bakken de rand decoreren met Mont Blanc.
Uitkomst 98 stuks