Mini Paasslof Choco-Advocaat
Mini Paasslof Choco-Advocaat
Recept
2.000 g | Kanomix | |
900 g | boter | |
100 g | ei | |
80 g | Cacao | |
80 g | suiker | |
50 g | water | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
550 g | Advocaat 14% | |
360 g | water | |
235 g | Minuta VV |
Bavaroise
1.000 g | slagroom | |
500 g | Advocaat 14% | |
265 g | Zeesan Neutraal | |
200 g | water |
Afwerking
650 g | slagroom | |
85 g | Dip Advocaat Smaak | |
85 g | Arabesque Noir 58 |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten. Het deeg koelen ende volgende dag doorwerken. Uitrollen tot een dikte van 6,5 mm.
Plakken uitsteken met een ring waarin gebakken word.
Meng alle ingredienten voor de vulling 3 minuten in lage versnelling.
Spuit per slof ongeveer 10 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatie oven 170°C.
Baktijd 16 minuten.
Meng de Advovaat 14% met het water en de Zeesan Neutraal tot een gladde massa.
Let op dat het water en de Advocaat 14% niet te koud zijn, anders geleert de massa te snel.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit met een ronde spuitmond twee dopjes bavaroise op de slof.
Werk de dopjes af met streepjes Dip Advocaat Smaak en Arabesque 58.
Klop de slagroom stijf en spuit met een kartel een dopje slagroom in het midden van de slof.
Uitkomst 107 stuks