Milkybol met Milky
Milkybol met Milky
Recept
50.000 g | 100 % | tarwebloem | |
1.200 g | 2.4 % | gist | |
750 g | 1.5 % | bakkerszout | |
28.000 g | 56 % | water | |
4.000 g | 8 % | Milky |
Decoratie
200 g | 0.4 % | Decor Tarwegries |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 430 gram.
Bol- of puntrijs 45 minuten.
Opbollen en decoreren met Decor Tarwegries.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 192 Milkybollen.
Milky geeft een rustige bakaard en dient daarom voldoende ontwikkeling in het voorproces te krijgen.
Bij korte processen adviseren wij u het gistpercentage te verhogen en de degen zeer goed af te kneden.
NB. Om te voldoen aan de eisen die de warenwet aan melkbrood stelt, moet 8% Milky worden toegevoegd.
Dit percentage wordt berekend over de bloem plus de eventuele extra toegevoegde broodverbetermiddelen.