Melkbrood met Milky
Melkbrood met Milky
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
240 g | 2.4 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
5.600 g | 56 % | water | |
800 g | 8 % | Milky |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 870 gram.
Bol of puntrijs 45 minuten.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 19 stuks
Milky geeft een rustige bakaard en dient daarom voldoende ontwikkeling in het voorproces te krijgen.
Bij korte processen adviseren wij u het gistpercentage te verhogen en de degen zeer goed af te kneden.
NB. Om te voldoen aan de eisen die de warenwet aan melkbrood stelt, moet 8% Milky worden toegevoegd.
Dit percentage wordt berekend over de bloem plus de eventuele extra toegevoegde broodverbetermiddelen.