Meesterlijke Plaatstol
Meesterlijke Plaatstol
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
800 g | 8 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.500 g | 65 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol |
Vulling 1
10.000 g | 100 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | krenten | |
1.500 g | 15 % | Muesli Melange |
Vulling 2
15.400 g | Maestro Amandelspijs Ei (1.400 g per stuk) |
Decoratie 1
11.440 g | Gele room met Maestro Creme Vanille (1.040 g per stuk) |
Afwerking
3.300 g | Paletta Spray Neutraal (300 g per stuk) |
Decoratie
600 g | amandelschaafsel |
Werkwijze
De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 1500 gram.
Uitrollen tot een rechthoekige plak van 60 x 40 cm.
Verdeel 7 spijspillen van 200 gram over de breedte van de plaat.
Leg hierop de bovenplak.
Narijs 60 minuten.
Spuit voor het bakken 8 strepen geleroom van 130 gram op de bovenplak.
Oventemperatuur 220-200°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 11 platen
Na het afkoelen, afgeleren en overstrooien met amandelschaafsel.
Snijden in de gewenste grootte.