Recepten Recepten

Meergranen RoggePompoenbrood (via koeling)

Voordeeg

1.000 g 10 % Amore Melange
1.000 g 10 % water

Recept

5.000 g 50 % Panomix Roggopan * } 100%
5.000 g 50 % tarwebloem }
50 g 0.5 % gist
6.000 g 60 % water
1.000 g 10 % pompoenpitten

* Panomix Roggopan bevat zout!

Decoratie

210 g   roggebloem (5 g per stuk)
Meergranen RoggePompoenbrood (via koeling)

Werkwijze

Meng de ingrediënten van het voordeeg.
Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 55% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 450 gram.
Puntrijs 45 minuten.
Opmaken en in de met roggebloem bestoven mandjes leggen.
Plaats de mandjes minimaal 16 en maximaal 28 uur in de koeling (8°C).
De deegstukken op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Vanuit de koeling kan direct gebakken worden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 30 minuten.

Uitkomst 42 stuks