Meergranen Roggebrood
Meergranen Roggebrood
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Roggopan * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
100 g | 1 % | gist | |
5.700 g | 57 % | water |
* Panomix Roggopan bevat zout!
Decoratie
195 g | roggebloem (5 g per stuk) |
Werkwijze
Meng de ingrediënten van het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 52% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 445 gram.
Puntrijs 45 minuten.
Opmaken en in de met roggebloem bestoven mandjes leggen.
Narijs ca. 60 minuten.
De deegstukken op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 30 minuten.
Uitkomst 39 stuks