Marmer Paas Tulband
Marmer Paas Tulband
Recept
3.000 g | Vero Extra Cake | |
1.500 g | boter | |
1.500 g | ei | |
15 g | bakkerszout | |
50 g | Cacao | |
50 g | castorsuiker |
Afwerking
2.000 g | Dip Choco | |
500 g | Dip Advocaat Smaak |
Decoratie
150 g | kokos * | |
80 g | chocolade ** |
* geel kleuren
** haasje
Werkwijze
Meng alle grondstoffen (m.u.v. de castorsuiker en cacao) op bakkerijtemperatuur 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard.Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
Op 2 kg van dit beslag de cacao en castorsuiker doorwerken.
Spuit drie dikke strepen beslag, daarop twee strepen chocoladebeslag, vervolgens twee strepen beslag en als laatste 1 streep chocoladebeslag.
Totaal 400 gram cakebeslag en 200 gram chocoladebeslag in 1 tulbandvorm.
Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C - 160°C.
Rotatieoven 130°C - 140°C.
Baktijd 50 - 60 minuten.
Na afkoelen overgieten met Dip Choco van 32°C en aanzetten met geel gekleurde kokos.
De Dip Advokaat Smaak van 32°C op de bovenkant van de tulband spuiten zodat het er mooi afdruipt.
Plaats een klein paashaasje in het midden van de tulband.
Uitkomst 10 stuks