Recepten Recepten

Macarons Citroen

Recept 1

1.000 g   Macaronmix Amandel
200 g   water

Vulling

25 g   slagroom
175 g   Fruitful Lemon Cream
330 g   Arabesque Blanc 29
45 g   boter
Macarons Citroen

Werkwijze

Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard.
Spuit 120 doppen van ongeveer 10 gram op een bakplaat met siliconenpapier.
Na het opspuiten minimaal 1 uur laten drogen.

Oventemperatuur 150°C.
Baktijd 25 minuten (bakken met de schuif open).

Meng de slagroom met de Fruitful Lemon Cream en breng dit aan de kook.
Als de massa kookt van het vuur halen en rustig vermengen met de Arabesque Blanc 29.
De boter door de ganache homogeniseren en onder plastic wegzetten tot de juiste dikte is verkregen.

Spuit 9 gram macaronvulling op een macaron en dek af met een andere macaron.

Uitkomst 60 stuks