Macaron Kerstboom
Macaron Kerstboom
Recept
1.000 g | Macaronmix Amandel | |
200 g | water * |
* Voor gekleurde macarons voeg kleurstof toe (verminder het water met de hoeveelheid kleurstof)
Vulling
1.395 g | Dip Neutraal (155 g per stuk) |
Werkwijze
Vulling van bovenstaande recept is een basisvulling voor macarons!Voor verschillende smaken/kleuren kan de helft van de Dip vervangen worden door een ander soort Dip.
Dit is een lang houdbare vulling (3 tot 6 maanden).
De Dip soepel en luchtig draaien.
Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten met een vlindergarde in de middelste versnelling.
Spuit doppen (groot) op een met siliconenpapier beklede bakplaat.
9 stuks met een diameter van 90 mm.
9 stuks met een diameter van 80 mm.
9 stuks met een diameter van 70 mm.
Spuit doppen (klein) op een met siliconenpapier beklede bakplaat.
9 stuks met een diameter van 60 mm.
9 stuks met een diameter van 50 mm.
9 stuks met een diameter van 40 mm.
Na het opspuiten minimaal 1 uur laten drogen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd: (groot) 32 minuten en (klein) 25 minuten (bak met de schuif open).
Spuit de vulling in doppen van groot naar klein (45, 40, 35, 25, 10 gram) op de macarons en leg op de vulling steeds een kleinere macaron.
Decoreren met bv pareltjes.
Uitkomst 9 stuks