Luxe Herfsttaart
Luxe Herfsttaart
Rolbeslag
600 g | Rolbeslag Choco met Moscalux * |
* 10 plakken van 17 cm en 1 cm dik
Recept
500 g | Zeesan Caramel | |
625 g | water | |
2.500 g | slagroom |
Vulling
1.000 g | appelstukjes * | |
50 g | suiker | |
50 g | boter | |
60 g | Calvados |
* grof gesneden
Afwerking
100 g | ColdJel Neutraal |
Decoratie
100 g | chocolade waaiers | |
100 g | Hazelnootstukjes | |
100 g | choco decor |
Werkwijze
De appelstukjes aanfruiten met boter en suiker en afblussen met Calvados en koelen.Meng de Zeesan Caramel met het water tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, vervolgens de rest van de slagroom doorspatelen.
De ringen van 18 cm doorsnede insmeren met Muffinolie en door de poedersuiker halen, overtollige poedersuiker afkloppen.
Vul de ringen met een plakje Choco Rolbeslag.
Voor de helft afvullen met de karamelbavaroise.
Hierop de appel verdelen en de ring afvullen met de karamelbavaroise.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Een spiegel van ColdJel Neutraal (iets bruin gekleurd) aanbrengen.
Decoreer de bovenzijde met een chocolade waaier en hazelnootstukjes.
De rand aanzetten met choco decor.
Uitkomst 10 stuks.