Lentekruid Schnitt
Lentekruid Schnitt
Fonceerdeeg
600 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
250 g | Fruitful Apricot Jam |
Recept
2.000 g | Fantasy Kruiden Cake | |
900 g | water | |
900 g | Muffinolie * | |
300 g | Sinaasappelstukjes |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking
1.500 g | Fruitful Apricot |
Afwerking 2
1.000 g | ColdJel Neutraal |
Decoratie
750 g | Maro 1:3 Rol * | |
250 g | Scaldis Wit |
* Kleuren met Eigeel E102 E110 naar behoefte.
Werkwijze
Twee platen van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,5 mm dik (licht prikken).Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder.
Verdeel het beslag over twee platen, spuit een raster Fruitful op het beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 45 minuten.
Rol de Marsepein uit tot een dikte van 1.75 mm en rib deze met een ribrol.
Smelt de Scaldis Wit en breng deze aan op de marsepein.
Snijd de Marsepein in stukken van 18 x 3 cm.
Snijd de plaatcake in stukken van 7 x 18 cm.
Afgeleren met Coldjel Neutraal en plaats hierna de Marsepein tegen de zijkant.
Uitkomst 16 stuks