Lentekriebel
Lentekriebel
Recept
1.000 g | Moscamix | |
1.000 g | ei | |
25 g | Citroenrasp |
Vulling
400 g | Zeesan Neutraal | |
500 g | water | |
120 g | Gel Advocaat 50% | |
6 g | Eigeel E102 E110 | |
2.000 g | slagroom |
Afwerking
1.800 g | Maro 1:2 Rol |
Werkwijze
Doe eerst de eieren en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscamix toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Afhankelijk van het type machine kan ook 4 minuten in een hogere en 4 minuten in een lagere versnelling gedraaid worden.
Dit beslag met behulp van een strijkbak of plakkentrekmachine tot dunne kapselplakken van 1 centimeter verwerken.
Oventemperatuur 220°C
Baktijd 10 minuten
Direct na het bakken de plakken per 5 stuks opstapelen om uitdroging te voorkomen.
Na afkoelen de plakken bestrijken met de vulling van advocaatbavaroise.
Een deel van de bavaroise donkergeel kleuren met extra gele kleurstof,
met een spuitzak een dikke baan op de vulling aanbrengen als "dooier".
De rol na het inrollen enigzins ovaal drukken tot een ei model is verkregen.
De rol laten opstijven in de koelkast alvorens in de vriezer te plaatsen.
Na het vriezen inrollen in een plak witte Am. marsepein 1:2 rol kwaliteit die ingesmeerd is met een botercrème.
In stukken verdelen van 3 cm., deze met het voetje door de Dip Advocaat smaak halen.
De bovenzijde afwerken met spiegelgelei.
Als laatste een decoratie van crème en chocolade aanbrengen.
Uitkomst 4 rollen, 76 lentekriebels.