Recepten Recepten

Lente Macarons

Recept 1

1.000 g   Macaronmix Amandel *
200 g   water

* kleuren naar behoefte

Vulling

25 g   slagroom
175 g   Fruitful Lemon Cream *
330 g   Arabesque Blanc 29
45 g   boter

* kleuren met een druppeltje groene kleurstof

Lente Macarons

Werkwijze

Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard.
Spuit 120 doppen van ongeveer 10 gram op een bakplaat met siliconenpapier.
Na het opspuiten minimaal 1 uur laten drogen.

Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C.
Rotatieoven 130°C.
Baktijd 25 minuten (bakken met de schuif open).

Meng de slagroom met de Fruitful Lemon Cream en breng dit aan de kook.
Als de massa kookt van het vuur halen en rustig vermengen met de Arabesque Blanc 29.
De boter door de ganache homogeniseren en onder plastic wegzetten tot de juiste dikte is verkregen.

Spuit 9 gram macaronvulling op een macaron en dek af met een andere macaron.

Uitkomst 60 stuks