Lekker-'n-eitje
Lekker-'n-eitje
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
1.000 g | 10 % | gist | |
4.500 g | 45 % | water | |
1.500 g | 15 % | ei | |
2.000 g | 20 % | Exakt Boter | |
500 g | 5 % | Cramix Goud | |
300 g | 3 % | Amore Fruit | |
100 g | 1 % | Zedomals Crème |
Vulling 1
6.500 g | 65 % | rozijnen | |
4.500 g | 45 % | Muesli Melange | |
1.500 g | 15 % | suikernibs C30/P3 |
Decoratie
592 g | amandelschaafsel (4 g per stuk) |
Afwerking
7.400 g | Fruitful Apricot Jam (50 g per stuk) | ||
2.960 g | Dip Neutraal (20 g per stuk) | ||
148 g | Arabesque Lait 34 (1 g per stuk) |
Vulling 2
5.920 g | Glazuur voor spiegel advokaat (40 g per stuk) |
Werkwijze
Tulbandvormen (inhoud van 750 cc) invetten en decoreren met amandelschaafsel.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling direct doordraaien.
Bulkrijs 45 minuten.
Afwegen 220 gram.
Opbollen en in de geprepareerde tulbandvormen leggen.
Narijs 65 minuten.
Voor het bakken een deksel op de vormen plaatsen.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het bakken direct lossen en laten afkoelen.
Abrikoteren, na het aandrogen de bovenzijde door de Dip halen en decoreren met dunne streepjes Arabesque Lait 34.
Vullen met glazuur voor spiegel advokaat.
Uitkomst 148 stuks