Kwarkini's met verse yoghurt
Kwarkini's met verse yoghurt
Recept
1.000 g | Panovitesse Kwarkini | |
600 g | yoghurt | |
250 g | water | |
200 g | ei |
Decoratie
100 g | suiker |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een beslag maken.Beslag goed glad roeren (met de Hobart is dit 4 minuten in de eerste versnelling met de vlinder).
Het beslag 20 minuten laten staan.
Nu het beslag met een ijslepel scheppen.
Gewicht 30 gram.
Olietemperatuur 160°C.
Aan beide zijden gelijkmatig bruinbakken.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 68 stuks
Na het bakken de Quarkini's in kristalsuiker met vanille rollen en eventueel bestuiven met poedersuiker.
Ook kwarksuiker geeft een lekkere smaak, hiervoor 1kg castorsuiker mengen met 50 gram Zeesan Kwark/Yoghurt.
NB. Het beslag binnen 1 uur verwerken, anders in de koelkast plaatsen.
Verwerking via de Unidos doseermachine:
De trechter van de Unidos insmeren met Ovam.
Beslag in de trechter gieten.
Unidos op stand 270.
Timer op 0.2 zodat het beslag de tijd heeft om in de "kamer" te zakken.
Voor gekruide Quarkini's op dit recept 30 gram Speculaas Orenta toevoegen.