Kwarkbollen met Basis-Quarkteig in bakring gekleurd
Kwarkbollen met Basis-Quarkteig in bakring gekleurd
Recept
5.000 g | Basis-Quarkteig | |
2.000 g | water | |
250 g | boter | |
250 g | ei | |
250 g | Citroenrasp |
Vulling
1.250 g | rozijnen |
Afwerking
110 g | boter (5 g per stuk) | |
220 g | castorsuiker (10 g per stuk) |
Werkwijze
Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.Direct de vulling doorwerken.
Deegrust 20 minuten.
Afwegen op 400 gram en vormen.
Na het vormen 30 minuten rust en met een scherpe krabber kruislings insteken.
De Bakring Gekleurd er omheen zetten en bakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45 minuten.
Na het bakken bestrijken met boter en overstrooien met castorsuiker.
Uitkomst 22 stuks