Krolbol
Krolbol
Recept
7.000 g | 70 % | volkorentarwemeel | } 100% |
3.000 g | 30 % | tarwebloem | } |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
800 g | 8 % | gist | |
5.800 g | 58 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Ambacht Mout | |
100 g | 1 % | Speculaas Orenta * | |
1.000 g | 10 % | weekwater |
* meerdere uren van te voren weken, bij voorkeur 1 dag in 10 maal eigen gewicht water (weekwater)
Vulling
2.500 g | 25 % | gembershavings | |
1.500 g | 15 % | Hazelnootstukje KC | |
1.000 g | 10 % | suikernibs P4 |
Werkwijze
Hazelnootstukjes ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de hazelnootstukjes.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1950 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen, opbollen en op bakplaten zetten.
Eventueel strijken met ei en decoreren met Wit Maanzaad.
Narijs 75 minuten.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 9 minuten.
Uitkomst 375 stuks