Koningstroon
Koningstroon
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
500 g | 5 % | gist | |
3.500 g | 35 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Doortoeren
5.000 g | 50 % | korstboter/margarine |
Vulling
4.900 g | Gele room met Maestro Creme Vanille | ||
5.600 g | Fruitful Cherry |
Decoratie
70 g | poedersuiker |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een kort deeg draaien.Deegtemperatuur 24°C.
Voorslag 10 minuten.
Toeren (2 maal in vieren), 10 minuten rust (in koeling).
Toeren (1 maal in driëen), 5 minuten rust.
Uitrollen tot 1 cm dikte en 30 cm breed.
Banen snijden van 1,5 cm breed.
Deze banen spiraliseren en per 3 in een taartpan (doorsnede 17 cm) leggen.
Narijs 40 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 20 minuten.
Na het afkoelen doorsnijden.
De onderkant vol spuiten met Gele room en daarop de Fruitful Cherry spuiten.
De bovenkant erop leggen en decoreren met poedersuiker.
Uitkomst 35 stuks.