Koning Zomer Vlaai
Koning Zomer Vlaai
Recept
1.000 g | tarwebloem | |
60 g | gist | |
400 g | water | |
400 g | Exalet Speciaal * |
* Exalet Speciaal bevat zout!
Vulling 1
4.200 g | Gele room met Minuta Vlaairoom * |
* Niet te koud
Vulling 2
360 g | Fruitful Raspberry Jam (30 g per stuk) | |
1.800 g | Aardbeien Bavaroise met Zeesan Aardbei * | |
1.800 g | aardbeien |
* Opgespoten bolletjes
Afwerking
420 g | Paletta Spray Neutraal |
Werkwijze
Gebruik geen straffe bloem, anders een gedeelte Zeeuws toevoegen.Deeg kort kneden.
Deegtemperatuur 24°C.
Direct na het kneden afwegen en opbollen.
Bolrijs 20 minuten.
Afweeggewicht 150 gram voor een vlaai van 20 cm.
Afvullen met 350 gram geleroom.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 20 minuten.
Vlaaien direct na het bakken uit de vorm halen.
Na het afkoelen een dun laagje Fruitful Raspberry Jam over de room smeren.
Afwerken met bolletjes aardbeienbavarois en verse aardbeien.
Afgeleren en decoreren met een eetbaar bloemetje.
Uitkomst 12 stuks