Kloktaart
Kloktaart
Recept
10.000 g | Sachermix | |
6.000 g | ei | |
2.000 g | water |
Trempeer
640 g | Trempeerlikeur met Gel * |
* Whiskey
Vulling 1
1.000 g | Zeesan Caramel | |
1.250 g | water | |
5.000 g | slagroom |
Vulling 2
1.000 g | Zeesan Neutraal | |
1.250 g | water | |
150 g | Gel Whiskey 50% | |
5.000 g | slagroom |
Afwerking
2.400 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
3.200 g | Maro 1:2 Rol | |
3.200 g | Dip Choco |
Werkwijze
Sachermix, ei en water tegelijk opkloppen 8 à 10 minuten in de hoogste versnelling en met de draadgard (Soortelijk gewicht 450-500 gram/liter).Taartpannen van 26 cm afvullen met 550 gram beslag.
Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 35 minuten.
Na afkoeling 2 keer doorsnijden en tremperen met Trempeerlikeur Gel Whiskey.
Meng de Zeesan Caramel en het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Doe dit vervolgens ook met de Zeesan Neutraal, water, Gel Whisky en slagroom.
Breng op de onderste laag de karamelbavaroise en op de bovenste laag de Whiskeybavaroise aan.
Maskeer de taart met Crème au Beurre en fonceren met een dunne laag Marsepein.
De taart overgieten met Dip Choco en afwerken met marsepein tot een klok.
Uitkomst 32 stuks.