Kerstboompje
Kerstboompje
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
500 g | 5 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
5.400 g | 54 % | water | |
2.000 g | 20 % | Exakt Boter |
Decoratie
1.000 g | Decor Tarwegries | ||
15 g | groene kleurstof | ||
750 g | roggebloem |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren:
1 bolletje zonder decoratie.
10 bolletjes met groene Decor Tarwegries.
Van 11 bolletjes een Kerstboom vormen.
Narijs 60 minuten.
De randen overstrooien met roggebloem.
Oventemperatuur 245°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 54 stuks.
Voor Groene Decor Tarwegries:
Per 1000 gram Decor Tarwegries, 15 gram Kleurstof Groen E131 E102 doormengen.