Kerstboom met Zeesan Banana
Kerstboom met Zeesan Banana
Recept
1.000 g | Moscaplus | |
800 g | ei | |
100 g | water | |
25 g | Citroenrasp |
Vulling
200 g | Zeesan Banana | |
250 g | water | |
1.000 g | slagroom | |
100 g | Pajets Chocolade |
Decoratie
600 g | Maro 1:2 Rol | |
300 g | Paletta Spray Neutraal | |
300 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder |
Werkwijze
Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscaplus toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Soortelijk gewicht 290 - 320 gram/liter.
Beslag uitstrijken op een plaat van 60 x 40 cm.
Oventemperatuur 190°C
Baktijd 25 minuten
Meng de Zeesan Banana met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt er door en daarna de Chocolade Pajets.
Kapsel 2 maal doorsnijden, op een diepvries plaat leggen en vullen met deze bananen bavaroise.
Dunne laag creme au beurre op de boven kant en daarop een plak licht groene Am marsepein 1:2 rol op 1,5 mm uitgerold.
Het geheel omdraaien met behulp van een tweede plaat en koelen.
Na het koelen omdraaien en snijden in 12 punten
Met behulp van een sjabloon en groene spuitkleur een kerstboommotief spuiten.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal .
Afwerken met kleine bolletjes creme en een chocolade strip,