Kasteelcrème Kerst
Kasteelcrème Kerst
Fonceerdeeg
900 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Rolbeslag
2.600 g | Rolbeslag met Sachermix |
Vulling
1.400 g | Fruitful Cranberry HI | |
2.400 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder |
Afwerking 1
1.500 g | Maro 1:3 Rol Rood |
Afwerking 2
300 g | Bianca | |
600 g | suiker | |
300 g | water |
Werkwijze
Rol het hardewenerdeeg uit tot een dikte van 1,75 mm.Steek ronde hardewenerplakjes met een doorsnede van 12 cm.
Spuit eventueel na het bakken de plakjes af met verdunde Arabesque Noir 58.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 25 minuten.
Leg de hardewenerplakjes in met bakpapier beklede taartringen van 12 doorsnede en 5 cm hoogte.
Maak van het rolbeslag stroken van 5 cm hoogte en bekleed de taartringen.
Plaats een plakje rolbeslag op het gebakken hardewenerplakje vastgezet met Arabesque Noir 58.
Verdeel de Fruitful Cranberry HI over het rolbeslag en sluit af met een plakje rolbeslag.
Spuit hierop 60 gram Crème au Beurre en sluit af met een plakje rolbeslag, herhaal dit nogmaals.
Vries de taartjes in, los de bevroren taartjes.
Bekleed de zijkant met de Maro 1:3 Rol Rood.
Bianca, suiker en warm water opkloppen in stand 2 met een garde tot een mooi standig schuim.
Spuit kleine doppen op het taartje en brand deze af, decoreer naar behoefte.
Uitkomst 20 stuks