Karamel Zeezout Harten met Fantasy Karamel
Karamel Zeezout Harten met Fantasy Karamel
Recept
2.000 g | Fantasy Karamel Cake | |
1.000 g | boter | |
750 g | tarwebloem | |
250 g | ei | |
20 g | Alpina * |
* Kan vervangen worden door: 10 gram Bakmiddel S, 60 gram Beurrine/ Romella of 6 gram ammonium.
Afwerking
130 g | Ovex Liquide |
Decoratie 1
90 g | Butterscotch Granulaat | |
8 g | zeezout |
Decoratie 2
375 g | Dip Neutraal | |
375 g | Arabesque Blanc 29 | |
120 g | Butterscotch Granulaat | |
20 g | zeezout |
Werkwijze
Meng alle grondstoffen tot een deeg.Eventueel koelen voor het verwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm, met de hartsteker harten uitsteken.
De bakplaat inspuiten met Carlex Spray en de deegharten op de plaat leggen.
Strijken met Ovex Liquide.
Meng de Butterscotch met grof zeezout, en bestrooi hiermee de harten.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.
Smelt de Dip Neutraal en de Arabesque Blanc 29, vervolgens mengen met Butterscotch en het zeezout.
De afgekoelde harten gedeeltelijk doorhalen met deze coating.
UItkomst 90 stuks
Om de uitrolband schoon te houden kun je het deeg op de werkbank steken.