Recepten Recepten

Karamel Noten Wolk

Recept

3.600 g   Fantasy Karamel Cake
1.600 g   ei
800 g   water
700 g   Muffinolie *
300 g   bruine basterdsuiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

700 g   gebrande gebroken noten

Decoratie

2.000 g   Scaldis Wit *
500 g   gebrande gebroken noten

* Eventueel 500 gram vervangen door witte chocolade/Arabesque Blanc 29.

Afwerking

1.100 g   ColdJel Neutraal
30 g   Wigo Compound Caramel *

* Of gebruik Araba Mocca

Karamel Noten Wolk

Werkwijze

Eventueel de gebrande noten even wellen in water.
Voor een nog luxere versie kan de Muffinolie vervangen worden door gesmolten boter.

Meng alle grondstoffen 5 minuten met de vlinder in de eerste versnelling.
Voeg de noten in de laatste minuut toe en meng goed mee.

Om er zeker van te zijn dat de noten en karamelstukjes mooi verdeeld zitten in het
beslag is het aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Vul de gesmeerde (Carlex) tulbandvorm 18/10 met 600 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 165°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd ca. 40 minuten.

Na het lossen invriezen.

Verwarm de Scaldis Wit tot ca. 40°C. Meng hierdoor de gebrande gebroken noten.
Dip of overgiet de bevroren tulbanden in/met deze coating en laat stollen.

Verwarm de Coldjel Neutraal tot ca. 45°C. en roer glad. Giet hierop een paar streepjes Wigo Compound Caramel.
Meng dit iets en dip de tulbanden hierin en laat ze uitdruipen.
Zodra het marmer effect minder wordt weer een paar streepjes Wigo Compound Caramel op de Coldjel en weer doorhalen.
Dit herhalen totdat ze allemaal doorgehaald zijn.

Uitkomst 12 stuks