Recepten Recepten

Karamel Desserttaartje met Zeesan Caramel

Recept

240 g   Amandelbeslag met Moscalux en Perla Amandelpan

Vulling

200 g   Zeesan Caramel
40 g   Gel Whiskey 50%
250 g   water
1.000 g   slagroom

Decoratie

90 g   ColdJel Neutraal
Karamel Desserttaartje met Zeesan Caramel

Werkwijze

Meng Zeesan Caramel met het water en de Gel Whiskey 50% tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

De bavaroisering insmeren met Muffinolie en door de poedersuiker halen, overtollige poedersuiker afkloppen.

De bavaroiseringen vullen met een dun plakje amandelbeslag dat net binnen de bavaroisering valt.
Een laagje karamelbavaroise.
Weer een dun plakje amandelbeslag.
Ruim tremperen met Whiskey trempeerlikeur.
De ring glad afstrijken met bavaroise en koelen, vervolgens invriezen.

De rand afwerken met smal geelbruin lint.
De bovenzijde afegelren met ColdJel Neutraal ColdJel met een druppel Araba Mokka en Citroengeel.
Decoreren met chocolade decor met iets Mont Blanc.

Uitkomst 3 taartjes van 18 cm doorsnee.