Recepten Recepten

Karamel Blondie met Fantasy Karamel Cake

Recept

1.000 g   Fantasy Karamel Cake
550 g   ei
500 g   Arabesque Lait 34
250 g   bruine basterdsuiker
150 g   water
100 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

350 g   Arabesque Blanc 29
350 g   Karamel met Gletscher Fondant
50 g   water

Decoratie

60 g   Karamel met Gletscher Fondant
Karamel Blondie met Fantasy Karamel Cake

Werkwijze

Verwarm de Arabesque Lait 34 tot ca. 35°C
Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.

Om er zeker van te zijn dat de karamelstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Vul een bakplaat (60 x 40) met hoge randen met het beslag en strijk glad.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30-32 minuten.

Meng voor de afwerking de gesmolten Arabesque Blanc 29 met de verwarmde Karamel met Gletscher Fondant.
Mengen tot een massa, voeg het water toe en roer tot een gladde massa.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer goed te homogeniseren..
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken karamel Blondie.
Breng met een glaceermes een decoratie aan en decoreer met verwarmde Karamel met Gletscher Fondant.

Uitkomst 54 stuk (6,5 x 6,5 cm)