Kapsel met Maestro Moscovisch
Kapsel met Maestro Moscovisch
Recept
1.000 g | Maestro Moscovisch | |
800 g | ei (koeling) | |
100 g | water |
Werkwijze
Doe eerst de eieren en het water in het bekken, daarna de Maestro Moscovisch toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd 6-10 minuten in de hoogste versnelling, 2 minuten in een lagere versnelling.
Gewenst soortelijk gewicht 320-340 gram per liter.
Baktijd
Bakplaat 60 x 80 cm 32-38 minuten.
Bakplaat 60 x 40 cm 30-35 minuten.
Pannen ca. 25 minuten.
Oventemperatuur
Inschietoven ca. 190°C - wasemschuif laatste 10 minuten geopend.
Rotatieoven ca. 170°C - wasemschuif laatste 10 minuten geopend.
Indien de warmte van de oven bij het inschieten sterk terugloopt, dan 30°C hoger voorverwarmen.
Heteluchtoven type Dijko ca. 190°C wasemschuif gesloten.
Tips
- Maximaal 1 kilo mix per 10 liter bekkeninhoud opkloppen.
- Bij een te korte draaitijd kan het kapsel na het bakken minder stabiel zijn.
- Te lang in een te hoge versnelling draaien geeft een grovere structuur.